Informateur Amersfoort adviseert: geen ChristenUnie, wel Amersfoort2014

© RTV Utrecht
AMERSFOORT - De Amersfoortse informateur Kiki Hagen adviseert een college tussen de partijen D66, GroenLinks, CDA, Amersfoort2014 en Partij voor de Dieren. Aanvankelijk werd ook gesproken met ChristenUnie, maar volgens Hagen ligt die partij minder voor de hand dan Amersfoort2014.
Hagen (Kamerlid namens D66) adviseert een 'brede meerderheidscoalitie' die aandacht heeft voor de thema's groen, duurzaam, vooruitstrevend en sociaal. Eerder haakte de VVD nog af, die partij leed een flinke verkiezingsnederlaag in Amersfoort.
Hoewel ChristenUnie uiteindelijk niet het definitieve advies van de informateur heeft gehaald, sluit ze een college met de christelijke partij niet geheel uit. De ChristenUnie in plaats van Amersfoort2014 noemt ze 'ook een realistische optie'.
Mocht het college van D66, GroenLinks, CDA, Amersfoort2014 en Partij voor de Dieren er daadwerkelijk komen, zoals Hagen voorstelde, dan hebben die partijen samen 23 van de 39 zetels. VVD en ChristenUnie worden dan de grootste oppositiepartijen met ieder vier zetels.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.