Kees Kraanen: geen vuilspuiterij over BPA

AMERSFOORT - Voormalig BPA-fractievoorzitter Kees Kraanen wil niet meedoen aan wat hij noemt vuilspuiterij in zijn oude partij. Dat zegt hij tegen RTV Utrecht. De Burger Partij Amersfoort staat sinds maandag in het middelpunt van de belangstelling omdat er jarenlang gesjoemeld zou zijn met fractiegeld.
Kraanen was lang lid van de fractie maar stapte vorig jaar over naar de VVD. Hij zegt dat hij in ieder geval nooit iets verkeerds heeft gedaan met het geld van de fractie.
Dinsdagmorgen werd bekend dat ook Ruud Schulten de BPA gaat verlaten. Als Schulten als zelfstandig raadslid doorgaat, betekent dat de partij nog naar 1 zetel heeft: die van Hans van Wegen.
Justitie is op aangeven van burgemeester Bolsius een onderzoek gestart omdat er aanwijzingen zijn dat fractievergoedingen zijn misbruikt. Drie fractieleden zijn daarom gisteren uit de partij gestapt.

WEBSITE

De website van de Burger Partij Amersfoort is sinds gisteravond offline. Volgens een mededeling op de site is dat omdat er werkzaamheden zijn, maar vermoedelijk heeft het te maken met het onderzoek naar gesjoemel met geld in de partij.
De BPA won in 2010 de gemeenteraadsverkiezingen in Amersfoort, maar sindsdien rommelt het in de partij. Zo stapten meerdere leden over en werd de partij uiteindelijk gepasseerd bij de coalitie-onderhandelingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.