Verwaarloosde Oekraïense beer (24) aangekomen in Rhenens Berenbos

© Stichting Bears in Mind
RHENEN - De 24-jarige beer Kiriusha uit Oekraïne is aangekomen in Het Berenbos in Rhenen. De beer leefde al achttien jaar in erbarmelijke omstandigheden en door de oorlog in Oekraïne was dat alleen nog maar erger geworden. Stichting Bears in Mind heeft daarom "alles op alles gezet" om de beer te evacueren, na een reis van een paar dagen is ze vanmiddag aangekomen.
Een beer uit een oorlogsgebied bevrijden is een spannende en onzekere onderneming, het was dan ook niet zonder gevaar, laat de stichting weten. "Nu de oorlog voortduurt zijn de eigenaren niet meer in staat voor de dieren te zorgen. Voedsel wordt schaars en we zien dat dit soort dieren nu regelmatig wordt achtergelaten door het dreigende oorlogsgevaar", aldus Ingrid Vermeulen, directeur Stichting Bears in Mind.

Circusbeer

Beer Kiriusha is 24 jaar oud en heeft de eerste zes jaar van haar leven als circusbeer moeten optreden. Daarna is ze aan een hotel met kinderkamp gegeven. Daar woonde ze achttien jaar in een kleine kale betonnen kooi met amper bewegingsruimte. Op dit moment zit Kiriusha in quarantaine voor vier weken en daarna gaat een dierenarts haar onderzoeken.
In oktober 2021 haalde Bears in Mind al twee beren op door de crowdfunding ‘Beregoeiereis’.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.