Kort nieuws: Veel belangstelling voor spulletjes Juliana

REGIO - De veiling van bezittingen van koningin Juliana heeft op de eerste kijkdag al meer dan duizend mensen getrokken. Dat zegt het Amsterdamse veilinghuis Sotheby's. In totaal worden ruim tienduizend objecten geveild.
Het gaat onder meer om glazen, stoelen en schilderijen.
* In Amersfoort is vannacht - met het nodige geweld - een 30-jarige vrouw aangehouden. Ze had in een baldadige bui op de Leusderweg containers omver getrapt en bloempotten op de grond gegooid, waardoor bewoners werden gewekt. Agenten hadden behoorlijk wat moeite om de vrouw mee te nemen.
* Het wordt voor voetgangers makkelijker om het openluchttheater in Soest te bereiken. De provincie maakt een nieuwe oversteekplaats op de Soesterbergsestraat. Bezoekers van theater Cabrio staan nu nog vaak lang te wachten voor de provinciale weg kunnen oversteken. De oversteek wordt dit jaar aangelegd.
* In Amersfoort is onrust ontstaan over de kap van bomen bij Nationaal Monument Kamp Amersfoort. De kap is nodig voor de bouw van het nieuwe dierenbeschermingscentrum, maar volgens de fractie van de PvdA had de kapvergunning nooit afgegeven mogen worden. In vragen aan het college vraagt de partij nu om opheldering.
* Bij graafwerkzaamheden aan de Jan van Scorelstraat in Utrecht is een gasleiding lek gestoten. Vervolgens vloog het ontsnappend gas in brand. Medewerkers van het energiebedrijf konden de leiding na anderhalf uur afsluiten.
* De politie heeft dinsdagavond een hennepkwekerij opgerold in een woning aan de Zevenhuizerstraat tussen Bunschoten en Amersfoort. Een hardloper had de politie gewaarschuwd nadat hij een hennepgeur had geroken. Toen agenten daar gingen kijken troffen ze een kleine kwekerij aan met 40 planten. Tegen de 53-jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.
* Een 79-jarige vrouw uit Baarn is het slachtoffer geworden van een babbeltruc. De vrouw gaf een man toestemming om in haar huis het nummer van de ANWB op te zoeken. Toen de man was verdwenen bleek hij haar bankpas te hebben gestolen. De vrouw blokkeerde het nummer direct en dat bleek een goede zet toen ze vlak daarna werd gebled door een man die haar pincode wilde hebben. Het gaat om een forse man met een lichtgetinte huidskleur die goed en standaard Nederlands sprak.
* Een automobilist in Mijdrecht heeft niet kunnen verbloemen dat hij met drank op achter het stuur zat. Hij slingerde op de Dokter van de Berglaan zo erg dat agenten besloten om hem te controleren. Hun voorgevoel bleek te kloppen, want de 53-jarige Mijdrechter blies meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid.
* Het gemeentehuis van Soest is vanaf woensdagochtend compleet voorzien van led-verlichting. De gemeente wil op die manier energie bespraren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.