A27 weer vrijgegeven na bergingswerkzaamheden door gekantelde vrachtwagen

BILTHOVEN - De A27 is weer vrijgegeven. Eerder vandaag werden er bergwerkzaamheden verricht nadat er vanmorgen een vrachtwagen was gekanteld. Hierdoor was de A27 vanaf knooppunt Eemnes tot aan Groenekan gesloten voor verkeer.
Door de gekantelde vrachtwagen werden twee rijstroken afgesloten en ontstond er een file van meer dan een uur. Later in de ochtend was nog maar één rijstrook afgesloten, maar om de vrachtwagen te kunnen bergen was het noodzakelijk om de weg volledig te sluiten.
Dronebeelden: Berging gekantelde vrachtwagen in volle gang
De bergingswerkzaamheden duurde uren omdat het om een complexe operatie ging, liet een woordvoerder van Rijkswaterstaat weten. "Bergers gaan luchtkussens onder de vrachtwagen plaatsen. Door de luchtdruk wordt de vrachtwagen weer op zijn plek gezet. Dat kan wel even duren."
De voorbereiding voor de berging wordt getroffen
De voorbereiding voor de berging wordt getroffen © Caspar Huurdeman
Rijkswaterstaat meldde om 13.51 uur dat de werkzaamheden langer duren dan verwacht. "Er ligt nog een lading potgrond in de berm dat wordt opgeruimd en ondertussen maken we ook het asfalt schoon. Naar verwachting worden om 14.30 uur twee rijstroken vrijgegeven. De rechterrijstrook blijft dicht, omdat daar herstelwerkzaamheden moeten plaatsvinden. Dit zal na de avondspits gebeuren."
Op de A27 bij Bilthoven kantelde vanochtend vroeg een vrachtwagen
Uiteindelijk werd de A27 rond 15.30 uur vrijgegeven. Wel blijft de rechterrijstrook nog dicht. Na de avondspits zal daar nog een spoedreparatie worden uitgevoerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.