Rhenen herdenkt overleden wethouder: 'Hele grote schok'

Rhenen - Rhenen reageert verslagen op het plotselinge overlijden van wethouder Peter de Rooij. Op het gemeentehuis hangt de vlag halfstok en herdenken betrokkenen hun collega. Het formatieproces voor de nieuwe coalitie is stilgelegd.
Bij wethouder Jolanda de Heer overheerst een gevoel van verslagenheid. Zelf herinnert ze De Rooij als een betrokken en bevlogen collega in een fijn team. "Hij nam de inhoud altijd erg serieus, maar was daarnaast altijd in voor een grapje. Het besef dat dat nooit meer zo zal zijn, is een hele grote schok."
Ook Gert-Jan Kats, burgemeester van buurgemeente Veenendaal, noemt de plotselinge dood van de Rhenense wethouder 'een schok'. "Peter was een man die in volle kracht in het leven stond. Hij laat een vrouw en kinderen achter, met hen leven we natuurlijk mee."

'Geschokt en zeer verdrietig'

Op Twitter werd zaterdag al veel gereageerd toen het overlijden van De Rooij bekend werd. Burgemeester Hans van der Pas van Rhenen schreef: "Onze vriendelijke, betrokken, deskundige en alom gerespecteerde collega wethouder Peter de Rooij is vanochtend overleden. We zijn geschokt en zeer verdrietig." Daarnaast wenst hij de vrouw en kinderen van de wethouder veel sterkte.
Ook collega-wethouder Hans Boerkamp reageerde afgelopen weekend in een tweet: "Stralende dag en 24 uur later. Het wordt niet minder. Het vreselijke bericht over het overlijden van collega en maatje Peter de Rooij echoot nog na."
De gemeente Rhenen heeft vandaag een condoleanceregister geopend. Betrokken en geïnteresseerden kunnen tekenen in de hal van het gemeentehuis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.