Utrechtse kunstenaar maakt tweede Rietveld Schröderhuis aan de Jutfaseweg

© Robert Oosterbroek
UTRECHT - Graffitikunstenaar Jan Heinsbroek, alias JanIsDeMan, heeft op een gevel aan de Jutfaseweg 22 in Utrecht een metershoge versie geschilderd van het Rietveld Schröderhuis.
Hij wilde deze muurschildering al heel lang maken. Na bijna twee jaar van voorbereiden, ontwerpen en subsidies aanvragen is het gelukt. Hij draagt het werk op aan de inwoners van Utrecht en iedereen die Gerrit Rietveld en het Rietveld Schröderhuis een warm hart toedraagt.
Het Rietveld Schröderhuis is onderdeel van het Centraal Museum. Conservator Natalie Dubois: "Toen JanIsDeMan ons benaderde met de plannen voor deze muurschildering, waren we meteen enthousiast. We zijn erg blij om bij te hebben gedragen aan de realisatie ervan. Het is fijn om te merken dat Rietveld na zoveel jaar nog inspireert: het Rietveld Schröderhuis is gebouwd in 1924 en bestaat dus bijna honderd jaar."
Het echte Rietveld Schröderhuis aan de Prins Hendriklaan.
Het echte Rietveld Schröderhuis aan de Prins Hendriklaan. © RTV Utrecht / Marko Faas

'Niet zeuren maar kleuren'

Onder het motto 'Niet zeuren maar kleuren' maakt JanIsDeMan met succes allerlei muurschilderingen en graffitiwerken in binnen- en buitenland. In Utrecht is onder meer de skatebaan in het Griftpark van zijn hand en bij de Amsterdamsestraatweg heeft hij een levensgrote boekenkast op een gevel geschilderd.
Onlangs kwam de kunstenaar in het nieuws omdat iemand had geklaagd over een te felgekleurde fruitmand die hij had gemaakt boven een Utrechtse vestiging van Albert Heijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.