Eindelijk opsteker voor ondernemer Shamida: 'Dit is ook Lunetten'

© RTV Utrecht / Evie Westland
UTRECHT - De Utrechtse ondernemer Shamida Smulders heeft na een gewapende overval, coronacrisis en een inbraak een flinke portie pech achter de rug, maar nu mag ze eindelijk een meevaller incasseren. Omwonenden van haar restaurant Aphrodite in het winkelcentrum van Lunetten besloten geld in te zamelen, zodat de restauranteigenaar rolluiken kan aanschaffen. "Ik had tranen in mijn ogen van blijdschap. Niet zozeer om het geld zelf, maar gewoon… dit is dus ook Lunetten."
Smulders (34) begon haar eigen zaak op misschien wel het slechtst denkbare moment, nét voor de coronacrisis. Gevolg is dat ze geen recht heeft op financiële compensatie. De eerste dag na de zoveelste lockdown werd haar restaurant overvallen. En als klap op de vuurpijl werd er drie weken geleden ingebroken en volgde een paar dagen later ook nog een poging tot inbraak, met een kapotte ruit tot gevolg.

Rolluiken

Na de zoveelste keer het doelwit te zijn geworden van criminelen in de wijk, had Smulders zo haar twijfels over de veiligheid in de Utrechtse wijk en vertelde vorige week dat ze graag zou zien dat de gemeente meer doet aan de veiligheid in het winkelcentrum. "Er moet meer verlichting komen, permanente beveiligingscamera's op straat en poortjes, zodat niet iedereen er 's nachts op kan. Zelf wil ik na dit alles ook rolluiken. Alleen ik weet echt niet meer waar ik het van moet betalen."
Dat laatste liet de buurt zich geen twee keer zeggen. Een buurtbewoonster zette een open Tikkie op de Facebookpagina 'Prikbord Lunetten', die diezelfde avond al helemaal vol zat. Ondernemer Jeroen Herremans beloofde vervolgens nog een flinke korting en daarmee is in ieder geval het financiële gedeelte van de klus geklaard.

Zeven jaar geluk

"Dit moet ook genoemd worden. Ik heb zoveel belletjes gekregen, zelfs van mensen die ik niet ken maar die mijn verhaal hadden gelezen. De mensen willen niet dat ik hier wegga, dat is wel duidelijk. Zelfs nu, drie weken later nog, krijg ik zoveel lieve berichten. En ook de gemeente en de politie zitten er bovenop en helpen me waar ze kunnen. Dat geeft me echt super veel kracht. Ik zei gisteren al: vanaf nu komt er zeven jaar geluk."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.