Wéér inbraak bij restaurant in Lunetten: vijfde overval in drie maanden tijd

© RTV Utrecht / Evie Westland
UTRECHT - Opnieuw is restaurant Aphrodite in Winkelcentrum Lunetten slachtoffer geworden van inbrekers. Die sloegen deze week in één nacht twee keer toe. De daders zijn nog voortvluchtig. Het is al de vijfde (poging tot) inbraak dit jaar.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd rond 2.00 uur ingebroken. Toen de politie aankwam waren de daders al gevlogen, mét buit. Rond 7.00 uur werd nogmaals ingebroken. Opnieuw heeft de politie de daders niet kunnen pakken.
Shamida Smulders, de eigenaresse van het Griekse restaurant, wordt er moedeloos van. Sinds de laatste coronaversoepelingen in januari werd ze al vijf keer overvallen. Ze deed meermaals haar verhaal aan RTV Utrecht, maar dit keer doet ze dat liever niet. "De politie is er vol mee bezig en ik wil het onderzoek niet verstoren."

Dieven slaan vijf keer toe

De eerste overval was in januari, toen werd een medewerker van Aphrodite bedreigd met een wapen. In maart werd ingebroken toen de zaak gesloten was. Een paar dagen later probeerden inbrekers opnieuw binnen te komen, ze vernielden toen een raampje. Deze week zijn daar dus de vierde én vijfde overval bijgekomen.
De politie zegt vooralsnog niet te weten hoe het kan dat restaurant Aphrodite zó vaak wordt overvallen. "We houden het restaurant in de gaten, maar zoals je begrijpt kunnen we daar niet 24/7 voor de deur staan."
Dus hoopt de politie dat buurtbewoners iets hebben gezien.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.