Politiewagen rijdt tijdens achtervolging van de Lekdijk en eindigt in schuur

© Koen Laureij
EVERDINGEN - Een politiewagen is vrijdagavond hard gecrasht op de Lekdijk in Everdingen. De politiewagen reed vermoedelijk op de Graaf Huibertlaan in de richting van de Lekdijk. Bij de dijk is een T-splitsing waar de politiewagen rechtdoor is geschoten. Het voertuig eindigde in een schuur.
Aan het ongeluk ging een achtervolging vooraf. De politie wilde een auto staande houden ter controle. De betreffende chauffeur negeerde het stopsein en reed met hoge snelheid weg. Daarop zette de politie de achtervolging in.
Nadat de politiewagen van de dijk afreed, kon de auto die achtervolgd werd ontkomen. Het voertuig werd niet veel later gevonden, maar de bestuurder is nog niet terecht. Het onderzoek naar de auto is nog bezig.

Gewonde agent

Zowel de traumahelikopter als de ambulance werd opgeroepen, omdat de twee agenten in de politieauto gewond raakten bij het ongeluk. De traumaheli kwam uiteindelijk niet ter plaatse, omdat het om lichte verwondingen bleek te gaan. Beide agenten zijn meegenomen naar het ziekenhuis ter controle.
De plek rond het ongeval werd afgesloten. De brandweer heeft de schuur gestut omdat de constructie ernstig is beschadigd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.