Woerdens ex-raadslid Wilma de Mooij verlaat politiek na geschil met partij: 'Ik begrijp er niets van'

© Woerden.tv
WOERDEN - Het Woerdense ex-raadslid Wilma de Mooij stapt na 8 jaar uit de politiek na een geschil met haar partij Woerden & Democratie. De politica laat weten dat ze uit de partij is gezet. 'Ik begrijp er niets van. Ik had het zo graag anders willen zien.'
Het vertrek kondigt ze aan in een bericht op Facebook, waarin ze gehakt maakt van - in dit geval - de Woerdense politiek: "Ik heb er genoeg van, van het achterbakse gekonkel, de slangenkuil, de achterkamertjespolitiek, de oneerlijkheid, het liegen, het manipuleren, de doortrapte politieke hetze", schrijft ze. "Voor mijn gezondheid is het beter dat ik dit politieke veld volledig achter mij laat."
Waarom ze uit de lokale partij gezet is weet ze niet precies, maar ze heeft wel zo een vermoeden. De eerste scheurtjes zouden volgens de politica zijn ontstaan na een discussie op sociale media. De Mooij werd hiervoor twee keer op de vingers getikt door het campagneteam van de partij, zo vertelt ze. Het begon met een waarschuwing, waarbij partijgenoten haar vroegen terughoudend te zijn in digitale discussies. "Dat heb ik twee dagen volgehouden", zegt ze.
Na een nieuwe discussie op sociale media nam Woerden & Democratie het zo hoog op, dat ze haar mededeelden dat ze na de verkiezingen niet opnieuw in de fractie zou komen. De Mooij besloot een brief te schrijven naar het campagneteam, waarin ze excuses maakte en tekst en uitleg gaf. Het campagneteam reageerde vergevingsgezind, daarna leek alles weer koek en ei.

'Ruimte nieuwe mensen'

Woerden & Democratie haalde in de gemeenteraadsverkiezingen twee zetels. De Mooij, die als nummer drie op de lijst stond, laat weten dat ze niet had verwacht dat ze opnieuw in de raad zou komen. Wel hoopte ze voor de fractie te kunnen blijven werken. Maar dat lijkt verkeerd gedacht. Afgelopen maandag hoorde ze dat de partij 'ruimte biedt om nieuwe mensen in te werken'. Uit die boodschap concludeert ze dat ze uit de partij is gezet.
"Ik vind het heel erg dat er op deze manier met mij is omgegaan", zo zegt ze erover. "Maar zeker ook voor de mensen die op mij hebben gestemd. De partij heet Woerden & Democratie, maar er is niets democratisch aan."
De partijvoorzitter van Woerden & Democratie was vanavond niet bereikbaar voor commentaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.