VVD, CDA, D66 en GL gaan onderhandelen

UTRECHT - De provincie Utrecht krijgt waarschijnlijk een college van Gedeputeerde Staten bestaande uit VVD, CDA, D66 en GroenLinks. De PvdA reageert teleurgesteld op het feit dat de partij niet meedoet aan de onderhandelingen.
Op basis van de partijprogramma's en gesprekken denkt informateur Jan Kamminga dat deze partijen het best het nieuwe provinciebestuur kunnen vormen.
Remco van Lunteren, de lijsttrekker van grootste partij VVD, heeft zin om de onderhandelingen met deze drie in te gaan. Hij ziet wel in dat GroenLinks en de VVD op de terreinen natuur en mobiliteit ver uit elkaar liggen maar aan de andere kant ziet hij een consensus als het gaat om de economie en de plannen om de provincie af te slanken.
Als alles goed verloopt, worden de nieuwe Gedeputeerde Staten op 18 april gepresenteerd.

TELEURSTELLING BIJ PVDA

De PvdA is teleurgesteld dat ze niet meedoen aan de onderhandelingen voor een nieuw provinciebestuur. De partij maakte een rommelige indruk door de lijsttrekker nog geen week na de installatie van de Statenleden alweer te vervangen.
De vorige lijsttrekker Bert de Vries moest wijken omdat hij niet ervaren genoeg zou zijn aan de onderhandelingstafel. Volgens de nieuwe fractievoorzitter Kees de Kruijff heeft het geruzie binnen de partij niks te maken met het feit dat de sociaal-democraten nu buitenspel zijn gezet.

Reacties op Utrecht formatie
RTV Utrecht sprak live met PvdA-fractievoorzitter De Kruijff
VVD, CDA, D66 en GL gaan onderhandelen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.