Van prikbooster naar 'carrièrebooster': GGD organiseert banenmarkt voor uitstromend personeel

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Ondernemers die staan te springen om personeel tijdens deze krappe arbeidsmarkt zullen opgelucht toekijken: de GGD stroomt langzaam leeg. Nu mensen na een positieve zelftest niet meer hoeven te testen en er ook nog maar weinig vaccins worden gezet, heeft de GGD namelijk steeds minder personeel nodig.
Horecabedrijven klagen dat het voor hen moeilijk is om personeel te vinden, omdat tijdens hun gedwongen sluiting veel van hun medewerkers voor de GGD gingen werken. "We denken en hopen dat veel van hen weer gaan werken in het restaurant of café", zegt Tessa Rijntalder van de GGD regio Utrecht. "De wereld is weer open, óók dankzij al die medewerkers die zich zo hard hebben ingezet voor de GGD het afgelopen jaar. Iedereen is er aan toe om weer te gaan genieten van die horeca."

Nieuwe baan

Tijdens het hoogtepunt had de GGD ongeveer 7000 medewerkers in dienst. Nu zijn dat er nog ongeveer 2000. Hoeveel er daarvan nog blijven werken, weet de GGD nog niet precies. "We weten nog niet precies wat de vraag straks is, hoeveel kwetsbare mensen nog een extra booster willen of zich toch nog willen laten testen. Dat moeten we de komende weken gaan bekijken."
Sowieso zoeken niet al die 2000 mensen uiteindelijk een nieuwe baan, benadrukt de GGD. "Sommigen deden dit werk naast hun huidige baan of kwamen na hun pensioen nog af en toe bijspringen."

Carrièrebooster

Voor de mensen die wél graag aan de slag willen in een andere functie, organiseert de GGD voor hun (oud-)medewerkers vandaag in Utrecht een banenmarkt met de toepasselijke naam 'De Carrièrebooster'. "Er staan allerlei bedrijven, zoals ziekenhuizen, zorginstellingen, gemeenten of de veiligheidsregio, maar ook bedrijven uit de zakelijke dienstverlening", legt Rijntalder uit. "Een professionele fotograaf schiet foto's voor LinkedIn en mensen krijgen sollicitatietips."
Mocht het straks onverhoopt toch weer nodig zijn om dat personeel weer terug te krijgen, wordt dat nog wel een lastige situatie, denkt Rijntalder. "We hebben geen reservebank waar mensen op zitten, die we er direct weer vanaf kunnen plukken. Dus op het moment dat er nieuwe situaties ontstaan of de GGD nieuwe opdrachten krijgt vanuit het ministerie, hebben we wel tijd nodig om te kunnen opschalen. Dat zou weleens een uitdaging kunnen zijn."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.