Verkennend onderzoek door Onderzoeksraad naar explosies flat, Bilthoven ruimt puin

Bilthoven - De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) meldt op Twitter dat er vandaag een verkennend onderzoek naar de twee explosies in de flat in Bilthoven plaatsvindt. Gisterochtend vonden er twee explosies plaats, waarbij een deel van het gebouw aan de Weegschaal verwoest werd. Er raakten zeven hulpverleners gewond.
De eerste explosie vond plaats nadat er tijdens rioleringswerkzaamheden een gasleiding werd geraakt. 28 woningen werden ontruimd. Kort na een eerste, kleine explosie volgde een grotere knal op het moment dat de hulpverleners het pand in gingen. Een groot deel van de gevel stortte in.
Het gaat nu naar omstandigheden goed met de slachtoffers, meldt de Veiligheidsregio Utrecht vrijdagochtend. Twee van hen liepen beenbreuken op, drie brandweerlieden raakten lichtgewond.
De bewoners van de 28 woningen hebben de nacht ergens anders doorgebracht. Hulporganisatie Salvage meldt dat een deel van de getroffenen in een Utrechts hotel verblijft. Anderen vinden een onderkomen bij vrienden of familie.
Veel bewoners van de flat konden gisteravond al even naar binnen om essentiële spullen uit de woningen te halen. Voor de mensen die dat gemist hadden werd vrijdagochtend nog een mogelijkheid gecreëerd om de flat in te kunnen. Vandaag wordt verder gekeken naar wat er met hen gaat gebeuren en wat de staat van het pand is.
Rectificatie: Eerder werd in dit artikel gemeld dat er maandag ook een bewonersbijeenkomst is. Dat blijkt niet te kloppen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.