Politie houdt bij inval in Soesterberg 12 verdachten van illegaal gokken aan

© Menno Bausch
PROVINCIE UTRECHT - Bij de inval in een Soesterbergs bedrijf woensdagavond zijn twaalf personen aangehouden. Dat maakt de politie vandaag bekend. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij drugscriminaliteit, witwassen en illegaal gokken. Ook in Zeist, Vinkeveen en Rotterdam zijn politieacties gehouden.
Anonieme tips waren aanleiding voor het onderzoek naar de zogenoemde ondermijning. De meldingen gingen onder meer over overlast en verdacht gedrag, waaronder nachtelijk bezoek bij het autobedrijf aan de Postweg. Ook was het niet duidelijk hoe het bedrijf overeind kon blijven terwijl er overdag nauwelijks activiteit waar te nemen was, terwijl de hoofdverdachten er toch een luxe levensstijl op na hielden. Verder viel op dat er opvallend veel beveiligingscamera’s bij het bedrijf en het huis van een van de eigenaren opgesteld waren.

Drugs en vuurwapens

Bij de inval in Soesterberg is woensdagavond onder meer een pokertafel in beslag genomen. Alle twaalf arrestanten worden verdacht van illegaal gokken. Twee van hen worden als hoofdverdachten gezien. De Zeistenaren van 29 en 57 jaar zouden zich ook schuldig hebben gemaakt aan drugshandel, witwassen van fout geld en het mogelijk maken van illegale gokevenementen. In hun huizen zijn drugs, contant geld, vuurwapens en dertien auto's aangetroffen.
Behalve politie en justitie waren ook medewerkers van de gemeente Soest, Defensie en de Kansspelautoriteit betrokken. Burgemeester Metz van de gemeente Soest laat in een persverklaring weten: "Deze actie is mede opgezet naar aanleiding van meldingen van inwoners. De hulp van de samenleving is onmisbaar in de strijd tegen ondermijning. Alleen samen kunnen wij een vuist maken tegen deze vorm van criminaliteit."
Metz onderzoekt of hij het bedrijfsgebouw aan de Postweg kan laten sluiten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.