Kort regionieuws: Oudewater doelwit inbrekers

REGIO - Oudewater lijkt geplaagd te worden door een inbrekersbende. Zeven aangiftes in een week tijd is reden voor de politie om inwoners extra te waarschuwen deuren en ramen goed af te sluiten. De daders sloegen onder meer toe op de Dijkgraaflaan, Ambachtsdreef en Manstraat.
* In de Amersfoortse wijk Kattenbroek is ingebroken in twee auto's. Niet door een ruitje in te slaan of deur open te breken, maar door een portierraam uit het rubber te snijden. De daders werden op heterdaad betrapt, maar wisten toch te ontkomen.
* De binnenstad van Amersfoort krijgt grotere afvalbakken. De huidige bakken zijn volgens het gemeentebesuur te klein én puilen daardoor snel uit met afval; daardoor slingert er zomers regelmatig rommel rond op straat. De nieuwe afvalbakken worden de komende weken geplaatst.
* De Universiteit Utrecht krijgt een plekje in Madurodam. Het Academiegebouw aan het Domplein in Utrecht krijgt een miniatuur-variant in de kleinste stad van het land. Met het plaatsen van het gebouw start de universiteit de festiviteiten rond het 375-jarig bestaan.
* Lopik neemt een voorschotje op de Nationale Boomfeestdag. Basisschoolleerlingen hebben een meidoornhaag geplant op recreatieterrein Salmsteke langs de Lek. In de meeste gemeenten in onze regio planten kinderen pas bomen op 23 maart, officieel de Nationale Boomfeestdag.
* De fietstunnels in Maarssenbroek worden opgeknapt. Op de wanden komt een beschermlaag tegen graffiti. Door de nieuwe verf is de muur makkelijk schoon te maken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.