Burgemeester opgelucht: ook na maandag opvang voor getroffenen gasexplosie Bilthoven

© RTV Utrecht / Ulrike Nagel
BILTHOVEN - De bewoners van de 28 woningen aan de Weegschaal in Bilthoven hebben ook na maandag nog allemaal een opvangplek. Dat laat burgemeester Sjoerd Potters weten. De flat werd donderdag deels verwoest door twee explosies.
De gemeente heeft de opvang geregeld samen met woonstichting SSW. Na de explosies werd bekend dat de bewoners voorlopig niet naar hun woning terug kunnen. Sommige bewoners logeren bij vrienden en familie of in een hotel. Na maandag is er dus opvang in de gemeente De Bilt geregeld voor elke bewoner.

'Opgelucht'

De bewoners verblijven ondere andere in een aantal chalets. "Deze mensen zijn natuurlijk ontheemd en willen graag in de gemeente blijven wonen. Ik ben ontzettend opgelucht dat het gelukt is om opvang voor iedereen te regelen", reageert Potters.
Maandag gaat de burgemeester 'één- op één' in gesprek met bewoners van wie hun woning verwoest is. Bij de gasexplosies raakte zeven hulpdienstmedewerkers gewond en de ravage was enorm.
Wat er met het gebouw gaat gebeuren, is nog onduidelijk. De gemeente hoopt dat in de loop van volgende week meer te zeggen is over de technische staat van het pand. Daarnaar is nu nog een onderzoek gaande.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.