Iftarmaaltijden voor gedetineerden: 'Ieder mens telt'

© Karim Ennahachi
ZEIST - Het is inmiddels een traditie: elk jaar trekt Karim Ennahachi tijdens de ramadan zijn stad in om minderbedeelden van voedselpakketten te voorzien. De wijkvader in de Utrechtse wijk Kanaleneiland deelt samen met een groep vrijwilligers deze pakketten uit. Deze week gaan ze nog een stap verder en worden ook hapjes en lekkernijen naar gedetineerden gebracht.
Al sinds het begin van de ramadan is Karim op pad. Vooral in zijn 'eigen' wijk Kanaleneiland, maar Karim "deelt zijn liefde met ieder mens", zegt hij zelf. En dus vertrokken er vandaag vier auto's met in totaal 150 iftarpakketten naar het detentiecentrum in Zeist.
"De één maakt een fout, de ander niet, voor mij maakt dat niet uit: ieder mens telt", zegt Karim. "Als iemand een pakket van ons krijgt en dan gaat nadenken over wat hij of zij heeft gedaan, dat is voor ons al winst. Wij delen liefde met iedereen en deze groep mag niet vergeten worden. We hopen dat ze hiermee tot een ingeving komen."

Geen onderscheid

Alle gevangenen kunnen zo'n voedselpakket krijgen, zegt Karim. Ook niet-moslims. "Wij maken geen onderscheid tussen gelovig en ongelovig." Na Zeist is morgen de gevangenis in Nieuwegein aan de beurt. Dan vertrekken er nog eens 150 pakketten naar de gevangenen daar.
Voor die gevangenen zitten er allerlei hapjes in de iftarpakketten. "Er is heerlijk gekookt voor deze doelgroep. In het pakket zit onder andere een loempiaatje, een pizzaatje, een bladerdeeg hapje, dadels, eieren, chocola, een broodje en wat te drinken."

Laatste loodjes

Karim, die zelf ook vast, heeft het best zwaar met de laatste loodjes. Maar het is bijna zover. Afhankelijk van de maanstand vieren moslims zondag of maandag Eid al-Fitr, het Suikerfeest.
En ook voor die islamitische feestdag heeft Karim van alles in petto. Cadeautjes uitdelen in Kanaleneiland is één van de activiteiten waar de barmhartige wijkvader zich tijdens de viering van het einde van de vastenmaand mee bezig gaat houden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.