Actie voor illegale vluchtelingen op Domplein

UTRECHT - Utrechtse vluchtelingenorganisaties organiseren vandaag de Nacht van de Vervanging, een landelijke protestactie tegen strafbaarstelling van het illegale verblijf in Nederland.
Bekende Utrechters gaan al donderdagmiddag op het Domplein voor een half uur symbolisch de cel in, uit solidariteit met de illegale vluchtelingen en migranten die binnenkort mogelijk allemaal crimineel worden verklaard.
Ook in andere steden wordt geprotesteerd. Amsterdamse bn'ers en politici geven de vluchtelingen voor één nacht onderdak. In Eindhoven wordt een etentje met politici en illegalen georganiseerd. Ook in Nijmegen en Rotterdam zijn acties.
De regering wil het verblijf in Nederland zonder een verblijfsvergunning strafbaar maken. Ook is er een wetsvoorstel in de maak dat iedereen die ooit illegaal in Nederland heeft verbleven, het recht ontneemt om een reguliere verblijfsvergunning te krijgen.
De Nacht van de Vervanging wordt georganiseerd door de Solidariteitsorganisatie voor vluchtelingen en migranten zonder verblijfsvergunning, STIL.

Actie voor illegale vluchtelingen op Domplein

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.