Liveblog: een Koningsdag als vanouds

Provincie Utrecht - Na twee coronajaren konden we vandaag dan eindelijk weer eens een echte Koningsdag vieren. En dat werd volop gedaan in de provincie!

22.05 uur Liveblog gesloten

Dit liveblog is gesloten. Hieronder lees je terug hoe Utrecht Koningsdag vierde.

22.03 uur Politie en gemeenten tevreden over Koningsdag

Je kon wel zien dat iedereen na de coronajaren wel weer zin hadden in een feestje, concludeert de gemeente Utrecht. In de Domstad was het vandaag opnieuw één en al festiviteiten, net als gisteravond. In de hele provincie was het volop feest. Volgens de gemeenten en de politie was de sfeer goed en waren er nagenoeg geen incidenten.

19.34 uur Het feest is voorbij, de stad Utrecht is nu van de schoonmaakhelden

18.59 uur Burgemeesters blikken tevreden terug

18.11 uur Vrijmarkt in Utrecht officieel afgelopen

In Utrecht is om 18.00 de vrijmarkt afgelopen en daarmee is een einde gekomen aan de festiviteiten in de buitenlucht. in andere gemeenten gaan de feesten nog wel door in de avond.

18.03 uur Baarn viert feest

Verslaggever Jiri Glaap bezocht het Koningsdagfeestje in de Pekingtuin in Baarn.

17.16 uur Zo zag Koningsdag in Vreeswijk eruit

17.04 uur De politie is je beste vriend

16.20 uur Creatief met bier in Utrecht

15.51 uur Ook Domplein is vol

Slecht nieuws voor dance- en technofans: ook het Domplein is inmiddels zo vol dat de gemeente Utrecht de hekken sluit. Eerder gebeurde dat ook al op het Vredenburg.

15.31 uur Utrechters verkopen eigen breiwerk

André en zijn zoon staan sinds 2017 elk jaar op de Utrechtse Van Asch van Wijckskade. Dit jaar is hun opbrengst erg goed. Ze verkopen onder meer gebreide items (gemaakt door de vrouw van André) en dat is een publiekstrekker. "Want geen enkel ander kleedje heeft dat”.

15.22 uur Amersfoorter Oscar overhandigt dropstaaf aan Willem-Alexander

Ieder jaar met Koningsdag probeert Amersfoorter Oscar een dropstaaf van een meter lang aan de koning te geven. Het lukt hem niet altijd om de aandacht van de koning te trekken, maar vandaag in Maastricht slaagde hij er wel in. De overhandiging werd vastgelegd door de NOS, dat verslag deed van het bezoek van de koninklijke familie aan Limburg.

15.20 uur Het Vredenburg is vol!

Ook de Servetstraat (tussen de Dom en de Oudegracht) en de Van Asch van Wijckskade langs de Singel zijn erg druk. Maar daar is de drukte vooralsnog beheersbaar en geldt dus niet de oproep om niet meer te komen, zegt een woordvoerder van de gemeente.

14.31 uur Ook in Soesterberg is het druk op de vrijmarkt

14.23 uur Koningsdag in Houten en Amerongen

13.00 uur In Den Dolder is de vrijmarkt in de Torteltuin

12.54 uur Ook druk in Veenendaal

12.51 uur In Houten heeft mens en dier het naar de zin op de kleedjesmarkt

12.21 uur Oranjeconcours in Bilthoven

11.18 uur Blaasorkest in Bunnik

11.10 uur Aandacht voor de Oekraïense vluchtelingen op Koningsdag in Bunschoten

11.06 uur Koekhappen in Baarn

10.43 uur In Amersfoort centrum en Vathorst zijn de kleedjesmarkten ook begonnen

10.02 uur Ook in Leusden is de kleedjesmarkt volop gaande

09.27 uur Ook in Eemdijk is Koningsdag losgebarsten

09.24 uur Nog even terugblikken op de Utrechtse vrijmarkt gisteravond

08.05 uur Politie tevreden over Koningsnacht

De politie spreekt van een vlekkeloos verloop van Koningsnacht in de stad Utrecht. De sfeer was bijna overal gemoedelijk, met alleen hier en daar een 'marginaal opstootje'. Volgens een politiewoordvoerder was het aantal aanhoudingen vannacht 'op één hand te tellen' en dus 'verwaarloosbaar'. "Op een normale stapavond zijn er tientallen aanhoudingen."
Rond 22.00 uur werd samen met de gemeente opgeroepen om niet meer naar de binnenstad te komen. Het was toen erg druk in het centrum. Volgens de politie werd het na die oproep niet meer drukker. "Misschien omdat iedereen die toen al in de stad was al was gearriveerd. En wellicht heeft die oproep ook wel geholpen."

07.16 uur Utrechtse vrijmarkt

Gisteravond begonnen, vannacht de hele nacht en natuurlijk ook vandaag. Dan hebben we het natuurlijk over de Utrechtse vrijmarkt. Het traditionele verkoopfeest ging de afgelopen twee jaar niet door vanwege de coronacrisis en dus hebben sommige verkopers dit jaar ook extra veel spullen in de verkoop.

07.00 uur Lintjesregen

Traditiegetrouw worden rond Koningsdag lintjes uitgedeeld. Kijk hier voor een overzicht welke mensen in onze provincie er eentje hebben gekregen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.