A12 kort dicht na ongeluk, automobilist vertoonde raar rijgedrag

Bunnik - Door een ongeluk op de A12 tussen Utrecht en Bunnik is de weg vannacht even dicht geweest. Eén persoon is door een ambulance nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
Het ongeluk gebeurde rond 23.30 uur op zaterdagavond. Volgens een getuige slingerde de automobilist, die later het ongeluk veroorzaakte, rakelings langs andere weggebruikers. De getuige belde een kwartier voor het ongeluk al de politie. Hij verloor de bestuurder uit het oog en kwam later bij het ongeluk aan. Daar zag hij dat het voertuig waarover hij belde, met veel schade in de vangrail stond.

Wegdek weer vrij

De auto van de vermoedelijke veroorzaker is zo goed als zeker total loss. Eén andere auto is ook door een berger afgesleept. Omdat er veel rommel op de weg lag en de voertuigen verspreid over de weg stonden, is de A12 zo'n 30 minuten volledig afgesloten. De politie maakte foto's en zorgde ervoor dat het wegdek weer werd vrijgemaakt.
De bestuurder van de auto die het ongeval waarschijnlijk veroorzaakt heeft is door de politie meegenomen. Of deze persoon is aangehouden en/of onder invloed was, is niet duidelijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.