Reuzenpanda Fan Xing blaast vandaag 2 kaarsjes uit

Rhenen - Reuzenpanda Fan Xing viert vandaag zijn tweede verjaardag. Voor het eerst mag er ook publiek bij zijn. In Ouwehands Dierenpark kunnen bezoekers de panda vandaag de hele dag zien. En er worden speciale activiteiten georganiseerd.
Vorig jaar was het park op zijn verjaardag gesloten door coronamaatregelen. Des te meer reden voor een feestje, meent Oudehands Dierenpark. "Fan Xing kreeg voor zijn verjaardag echte ingepakte cadeaus in zijn verblijf. Het waren dozen gevuld met zaagsel. Geen fopcadeau, want Fan Xing is gek op zaagsel om in te rollen!" laat het Dierenpark weten.
Moeder Wu Wen genoot mee van de traktaties. "De twee gingen al rollend in het zaagsel door het binnenverblijf heen en hebben ze ook buiten een kijkje genomen bij het allergrootste cadeau", laat het park weten.
Voor bezoekers was ook genoeg te doen. Die konden de hele dag langsgaan bij de panda's, kinderen lieten zich als reuzenpanda schminken en acts rondom het reuzenpandaverblijf stonden in het teken van de verjaardag van Fan Xing, aldus het park.
Het zal voorlopig de laatste verjaardag zijn in de Ouwehands Dierenpark. Het dier vertrekt in het najaar naar China. "Ouwehands Dierenpark probeert zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven en daarom zal Fan Xing in het najaar vertrekken naar China. Daar zal hij over een paar jaar gaan bijdragen aan het voortplantingsprogramma met als doel het in stand houden van deze bijzondere diersoort", schrijft het Dierenpark.
Na het vertrek van Fan Xing wordt er 'vermoedelijk' gewerkt aan een natuurlijke paring, met 'hopelijk' een nieuwe reuzenpandajong als gevolg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.