Wedstrijd DHSC - Feyenoord verplaatst door kans op rellen

Archieffoto
Archieffoto © RTV Utrecht
Utrecht - De voetbalwedstrijd van aanstaande zaterdag tussen DHSC en SC Feyenoord (de amateurtak van de Rotterdamse club) is verplaatst. De gemeente Utrecht heeft het verzoek tot verplaatsing ingediend bij de KNVB uit angst voor ongeregeldheden.
De politie deed een risico-inschatting van de wedstrijd, in de hoofdklase A van het zaterdagvoetbal. "In verband met de vrees dat de wedstrijd aantrekkingskracht zal hebben op harde kern supporters van Feyenoord en FC Utrecht en het reële risico dat dit tot ongeregeldheden leidt", laat een woordvoerder van burgemeester Dijksma weten. Ook speelt de beperkte politiecapaciteit in die periode een rol.
Voorzitter Levent Kaldi van DHSC vindt het jammer dat zijn club de wedstrijd moet verplaatsen. "Wij moeten nu heel veel wedstrijden achter elkaar spelen, maar het is niet anders." Volgens de voorzitter lijkt het erop dat de nieuwe speeldatum 17 mei is.
"Ik vind het jammer dat het supporters zijn van twee voetbalclubs waar wij weinig mee te maken hebben", vervolgt Kaldi. "Wij zijn een amateurvereniging, en Feyenoord ook." De twee verenigingen speelden eerder tegen elkaar, toen waren er geen problemen volgens Kaldi. "Ik neem aan dat ze weten waar ze het over hebben", zegt hij over het politieonderzoek en de beslissing van de gemeente."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.