Witte rook in Bunnik en Woudenberg, partijen bereiken coalitieakkoord

Fractievoorzitters Arjen Hussem (P21) en Onno James (D66).
Fractievoorzitters Arjen Hussem (P21) en Onno James (D66). © Gemeente Bunnik
Woudenberg - In Bunnik en Woudenberg zijn ze eruit: in beide gemeenten is een coalitie tot stand gekomen voor de komende raadsperiode. In Bunnik gaan P21 en D66 samen aan de slag en in Woudenberg zijn het SGP, PvdA/GroenLinks en het CDA die de handen ineen slaan.
"Woudenberg staat voor grote uitdagingen. Duidelijk is dat de drie partijen hun krachten willen bundelen en de komende jaren, in verbinding met inwoners en gemeenteraad, deze uitdagingen willen aangaan", aldus Gerben Heldoorn, fractievoorzitter van de SGP in Woudenberg.
Het coalitieakkoord wordt de komende weken in fases openbaar gemaakt, dan pas wordt duidelijk wat de speerpunten van het nieuwe Woudenbergse gemeentebestuur gaan zijn. Eén ding wat al wel duidelijk is, is de invulling van de wethoudersposten.
Het zijn er drie: Daphne de Kruif namens het CDA, Moniek van de Graaf voor PvdA/GroenLinks en Henk-Jan Molenaar vertegenwoordigt de SGP. Zij worden als alles volgens planning verloopt, op donderdag 19 mei geïnstalleerd.

Klimaatneutraal en betaalbare huizen

In Bunnik zijn de speerpunten van het nieuwe college al wel duidelijk. Er wordt ingezet op een klimaatneutrale gemeente en er moeten meer betaalbare woningen komen. De hoop is ook dat de leefbaarheid zo een boost krijgt, met name in dorpskernen als Odijk en Werkhoven.
"We willen flink investeren in natuur, landschap en fietsinfrastructuur. We slaan een nieuwe weg in met meer natuur, biodiversiteit en fietsen", legt Arjen Hussem, fractievoorzitter van P21, uit.
Onno James, fractievoorzitter van D66 Bunnik, legt de focus vooral op de bouw van huizen die betaalbaar. "Voor veel mensen is het onmogelijk om in onze regio een betaalbare woning te vinden. Daar willen we echt verandering in brengen. Door betaalbare woningen te bouwen voor jongeren en starters. En de doorstroming te bevorderen op de woningmarkt. Zo worden we aantrekkelijker voor jong en oud. Dat is goed voor de leefbaarheid!"
Als alles volgens planning verloopt, wordt het nieuwe Bunnikse college op 24 mei geïnstalleerd. Op dit moment is de screening van de kandidaten nog niet afgerond.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.