Boete voor Utrechtse zorginstelling en bestuurder

© Pixabay
Utrecht - De Nederlandse Zorgautoriteit heeft een zorgorganisatie en een bestuurder een boete gegeven voor een aantal overtredingen. Het is voor het eerst dat naast een organisatie ook een bestuurder persoonlijk een boete krijgt. Het gaat om Passion Health Care dat in Utrecht, Amstelveen en Rotterdam actief is.
De bestuurder moet 66.000 euro betalen omdat zijn instelling bij een groot deel van de cliënten te hoge declaraties heeft ingediend. Passion Health Care moet daarnaast een boete van 220.000 euro betalen. Volgens de Zorgautoriteit vermeldde de zorginstelling onder meer verkeerde prestaties op declaraties. Daarnaast ontbraken planningen, rapportages en zorgplannen. Ook bleek de administratie "onvolledig, onjuist en niet actueel".

Acupunctuur

Passion Health Care doet aan wijkverpleging en biedt thuiszorg, geestelijke gezondheidszorg en juridisch advies. Naast gangbare zorg biedt de organisatie volgens de eigen website ook alternatieve geneeswijzen zoals acupunctuur en aromatherapie aan.
"Zonder een deugdelijke administratie is het lastiger of niet te controleren of zorggeld rechtmatig is besteed. Een onvolledige administratie werkt misbruik van zorggelden in de hand", legt de toezichthouder uit. Volgens de autoriteit had de bestuurder maatregelen moeten treffen "om de overtredingen te voorkomen of te beëindigen".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.