Een jaar na zijn verdwijning in Oostenrijk is er nog geen spoor van Rida Zoundri uit Zeist

© Politie Oostenrijk
Zeist - Bijna een jaar na zijn verdwijning is Rida Zoundri nog altijd spoorloos. Op 19-jarige leeftijd verdween de Zeistenaar toen hij een bergwandeling ging maken in de buurt van Innsbruck.
In de afgelopen weken verscheen in verschillende media het bericht dat mogelijk het lichaam van Rida gevonden was. Ergens in de bergen rond de Oostenrijkse stad was een lichaam gevonden in een tent. Maar het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat het niet om Rida gaat. "Dit is ook meegedeeld aan de familie", zegt een woordvoerder.

Maandenlange zoekactie

Zoekteams speurden vorig jaar maandenlang naar Rida. Een crowdfundingsactie hiervoor leverde 20.000 euro op. Rida's oom Hamid reisde zelf meerdere keren af naar Oostenrijk om mee te helpen met zoeken. Maar tot teleurstelling van de familie leverden de vele zoekpogingen niets op.
De Oostenrijkse onderzoeksleider Christoph Kirchmai liet weten dat het onderzoeksgebied te groot was en dat een concrete aanwijzing miste, zoals een schoen of ander voorwerp. "We weten niet waar hij was toen hij vermist raakte, alleen dat het waarschijnlijk is dat hij op 30 mei bovenop de berg is geweest aan de noordkant. Maar 's avonds is zijn telefoonsignaal opgepikt aan de andere kant van het dal, zo goed als in het centrum van de stad."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.