Utrecht verliest rechtszaak over hogere huren Wilhelminawerf

© Wilhelminawerf
UTRECHT - De gemeente Utrecht heeft een civiele procedure tegen projectontwikkelaar Kondor Wessels Projecten (KWP) verloren. De zaak werd aangespannen omdat er bij het nieuwbouwproject Wilhelminawerf een hogere huur voor de appartementen wordt gevraagd dan eerder was toegezegd. Wethouder Diepeveen liet eerder weten daar niet blij mee te zijn.
Het project aan de Kanaalweg bij de Balijebrug gaat om vier gebouwen met in totaal bijna 170 appartementen. Recent kregen bewoners van het eerste blok te horen dat de huurprijzen met 3 procent zouden stijgen. Daarop stuurden de huurders een brandbrief naar de gemeenteraad waarin ze klaagden over de verhoging. Ook lieten zij weten het niet eens te zijn met de hoge kosten voor de stadsverwarming en servicekosten.
In 2016 hadden KWP en de gemeente contact over de huurprijzen die gevraagd zouden worden voor de huurappartementen. In een brief aan de gemeente had de projectontwikkelaar de afspraken over de huurprijzen opgenomen, maar volgens de rechter is dat niet juridisch bindend.
Over de brief van KWP aan de gemeente zegt de projectontwikkelaar nu dat de genoemde prijzen als informatief bedoeld waren. Volgens KWP zijn de appartementen luxer uitgevoerd dan het oorspronkelijke plan. Daarnaast is de vastgoedmarkt veranderd, betoogde Kondor Wessels Projecten eerder. Zo zijn bouwkosten hoger geworden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.