Meer naar buiten over zaak Promes: 'Voetballer ook verdacht van drugshandel en huiselijk geweld'

© Maurice van Steen, ANP
ABCOUDE - Voetballer Quincy Promes zou - naast een poging tot moord op zijn neef na een steekpartij in Abcoude – ook worden verdacht van smokkel van drugs en van huiselijk geweld. Dat meldt Nieuwsuur.
"In de zaak tegen de voetballer komen steeds meer details naar buiten", schrijft Nieuwsuur, dat contact heeft met goed ingevoerde bronnen rond het onderzoek. De telefoon van de oud-Ajacied zou zijn afgeluisterd omdat hij in beeld was bij justitie vanwege zijn betrokkenheid bij drugshandel, meldde de Telegraaf in maart ook al. In een van de afgetapte telefoongesprekken bekende hij vervolgens dat hij zijn neef had neergestoken.
Ook zou Promes, die inmiddels bij Spartak Moskou voetbalt, er alles aan hebben gedaan om uit handen van justitie te blijven, schrijft Nieuwsuur nu. "Twee vrienden van de voetballer hebben het slachtoffer van de steekpartij in het najaar van 2020 bezocht. Ze boden hem 20.000 euro als hij een verklaring zou tekenen waarin hij beloofde de aangifte tegen de voetballer in te trekken."
De strafzaak rond de steekpartij in Abcoude, op 25 juli 2020, is uitgesteld en wordt naar verwachting binnen enkele maanden behandeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.