Grote controle op criminele activiteiten in garageboxen Laan van Vollenhove Zeist

Zeist - In de strijd tegen criminaliteit is in Zeist vanmorgen een grootschalige controle begonnen in garageboxen aan de Laan van Vollenhove. Volgens de gemeente zijn er vanuit de buurt signalen over illegale activiteiten. Het onderzoek is afgeschermd met hekken.
De controle van vandaag sluit aan bij het doel van Vollenhove Vooruit, een aanpak die de veiligheid en leefbaarheid in de buurt moet verbeteren en de vermenging van onder- en bovenwereld moet tegengaan, oftewel ondermijning. Eerder organiseerde de gemeente dit soort controles in Fornhese, Zeist-West en het buitengebied.
Naast handhavers van de gemeente en de politie, werken de Douane, Stedin, Veiligheidsregio Utrecht en het Regionale Informatie- en Expertise Centrum (RIEC) mee aan de inspectie.
De Douane is met speurhonden aanwezig en ook de brand- en traangaseenheid van de Mobiele Eenheid is ter plekke. Die kan worden ingezet bij het forceren van deuren en bijvoorbeeld het open slijpen van sloten en hekwerken.
Garageboxen worden soms als ontmoetingsplaatsen voor criminelen gebruikt of als opslagplaats voor drugs, wapens of gevaarlijke stoffen. Overtredingen worden bestuurs- of strafrechtelijk aangepakt.
© Koen Laureij

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.