Man achtervolgt vrouw in Amersfoortse binnenstad en pakt haar meerdere keren vast

© MelvinvdC, Wikipedia
Amersfoort - In de Amersfoortse binnenstad is een vrouw lastiggevallen door een man. De politie zoekt getuigen en camerabeelden.
Het 20-jarige slachtoffer verliet zaterdag 14 mei rond 04.30 uur een café aan de Hof. Ze liep via de Groenmarkt in de richting van de Appelmarkt. Ter hoogte van de Muurhuizen zag ze een haar onbekende man staan. Hij liep naar haar toe en pakte haar uit het niets vast. De vrouw wist zich los te rukken en rende weg.
De man achtervolgde haar via de Blauwebruggang, Weverssingel en Bredesteeg. Op het Flintplein wist hij de vrouw in te halen en pakte hij haar nog een keer vast. Het slachtoffer begon te gillen en om hulp te roepen. Een alerte buurtbewoner gaf daar gehoor aan en ging met de man in gesprek, terwijl nog meer mensen kwamen kijken wat er aan de hand was.

Signalement

Een van de omstanders bracht het slachtoffer naar huis, waarop zij hevig geschrokken de politie belde. Agenten die op onderzoek uitgingen, troffen de man niet meer aan. Het gaat om een donkergetinte, tengere man van ongeveer 1.95 meter lang. Hij is 25 tot 30 jaar, sprak met een accent en heeft kort krullend haar. Hij droeg een donkerblauwe spijkerbroek, wit shirt en zwart vest.
De politie is een onderzoek gestart naar het incident en hoopt dat mensen camerabeelden en tips willen delen. Ook is een kaartje gemaakt van de route die de vrouw liep toen ze werd achtervolgd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.