'Slechts' enkele strafbare feiten ontdekt bij grootschalige controle in Zeist: 'We zijn tevreden'

© Koen Laureij
Zeist - Bij de grootschalige controle in garageboxen in Zeist, die gisteren door gemeente en politie werd uitgevoerd aan de Laan van Vollenhove, zijn "enkele materialen voor hennepkwekerijen" en gestolen fietsen ontdekt. Ook werden er een gestolen aanhanger, motorscooter en bakfiets gevonden. De gemeente Zeist zegt "tevreden" te zijn over de uitkomsten van het onderzoek.
"Het grootste deel van de garageboxen was in orde, slechts bij enkele garageboxen was sprake van strafbare feiten", meldt burgemeester Koos Janssen. Er werden in totaal 250 garageboxen gecontroleerd, in vijf daarvan werden gestolen goederen of illegale materialen gevonden.
Naast handhavers van de gemeente en de politie, werkten de douane, Stedin, Veiligheidsregio Utrecht en het Regionale Informatie- en Expertise Centrum (RIEC) mee aan de inspectie.
De gemeente benadrukt met acties als die van gisteren bewust als één overheid op te treden in de strijd tegen ondermijning. "Daardoor wordt het moeilijker voor criminele organisaties voet aan de grond te krijgen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.