Kundic vertrekt uit Soest om wethouder te worden in Arnhem

© D66 Veenendaal
Soest - D66-wethouder Nermina Kundic van de gemeente Soest is voorgedragen als wethouder voor het nieuwe college in de gemeente Arnhem. Daarmee is ze op dit moment de eerste nieuwe naam van de nieuwe Arnhemse coalitie die bekend is gemaakt. Het is nog niet bekend welke portefeuille ze krijgt.
In Arnhem proberen D66, GroenLinks, Arnhem Centraal, PvdA, Partij voor de Dieren en Volt tot een nieuw college te komen. Ook wordt gesproken over een extra wethouder bovenop de zes wethouders die er nu al zijn. In totaal wordt daarvoor 250.000 euro per jaar gereserveerd en dat stuit op forse weerstand bij een aantal fracties, schreef Omroep Gelderland eerder deze week.

Afscheid nemen

In een schriftelijke reactie laat Kundic weten heel blij te zijn met de voordracht. "Maar het betekent ook afscheid nemen van Soest en Soesterberg. Met heel veel inwoners en ondernemers, raadsleden, samenwerkingspartners, medewerkers uit onze organisatie en lokale en regionale media heb ik de afgelopen vier jaar heel prettig samen mogen werken. Ik heb veel bijzondere mensen ontmoet en mooie dingen mogen doen. Daar ben ik bijzonder dankbaar voor."
Kundic werkte voorheen voor de politie en ging daarna de politiek in. Ze was secretaris van D66 in Zeist en campagnecoördinator van D66 regio Utrecht. Tussen 2010 en 2014 was ze D66-fractievoorzitter in Veenendaal en daarna wethouder in dezelfde gemeente. Vanaf 2018 was ze wethouder in Soest.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.