Man uit Woudenberg verdacht van mishandeling en verkrachting van Poolse vrouwen

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
Woudenberg - Een 41-jarige man uit Woudenberg die wordt verdacht van verkrachting en mishandeling van een Poolse vrouw, wordt door het Openbaar Ministerie nu ook verdacht van stelselmatige ernstige mishandeling van een andere Poolse dame bij hem thuis. Voor de eerste verdenking zou hij vandaag in Utrecht terecht staan, maar vanwege de nieuwe verdenking is dat uitgesteld.
De Woudenberger zou opeenvolgende relaties met de Poolse vrouwen hebben gehad. Op 11 september vorig jaar rende de eerste vrouw in grote paniek het huis van de man uit. Met een theedoek depte ze ondertussen haar ogen, die volgens de officier van justitie letterlijk dichtgeslagen waren. De vrouw rende bij een willekeurige buurtbewoner de tuin in, die zij smeekte om de politie te bellen.

Aangifte ingetrokken

Bij politie deed de vrouw aangifte van verkrachting. De verdachte zou haar daarnaast tegen haar hoofd en gezicht hebben geslagen en in haar buik hebben geschopt. Ook zou hij een brandende sigaret tegen haar lichaam hebben gedrukt en chloor over haar heen hebben gegooid. Verder zou hij haar paardenstaart hebben afgeknipt.
Van de verwondingen van de vrouw zijn bij de politie foto's gemaakt. In het huis is ook een afgeknipte pluk haar gevonden. Desondanks trok de vrouw later haar aangifte tegen de Woudenberger weer in. Waarom zij dat deed is onduidelijk, mogelijk uit angst. De vrouw beweerde bij de politie dat zij had gelogen en dat zij een aantal dagen voor haar aangifte door haar ex-vriend in Polen was mishandeld. Het OM gelooft daar niets van.

Tweede slachtoffer

Uit onderzoek van de Poolse politie blijkt dat er voor haar nieuwe verklaring geen enkel bewijs is. De eerdere verklaring die de vrouw bij haar aangifte aflegde is zeer gedetailleerd. Een getuige heeft op de bewuste dag een vrouw horen gillen in het huis van de Woudenberger. En een forensisch arts vindt het niet waarschijnlijk dat de verwondingen van de vrouw veel eerder waren toegebracht.
Bovendien heeft zich vorige maand een tweede slachtoffer gemeld. Een andere Poolse vriendin zou door N. tussen 20 maart tot 25 april stelselmatig zijn mishandeld. Ze werd volgens de officier van justitie zo hard en zwaar tegen haar borst geslagen, dat de borst zwart was geworden. De eerste vrouw is getuige in deze zaak. Ze zou tegen de andere vrouw hebben gezegd dat zij net zo door de verdachte was mishandeld.

Persoonlijkheidsonderzoek

De rechtbank besliste dat de Woudenberg voorlopig vast blijft zitten, omdat hij wordt verdacht van een zeer ernstig misdrijf en er mogelijk gevaar op herhaling is. De man heeft een stevig strafblad en is zeven jaar geleden veroordeeld voor mishandeling, bedreiging en uitbuiting van een vrouw die hij had gedwongen tot betaalde webcamseks.
Het gaat nog lang duren voor de zaak inhoudelijk kan worden behandeld. De rechtbank wil meer weten over zijn persoonlijke achtergrond van de Woudenberger. Hij zal daarom de komende tijd worden onderzocht door een psycholoog en psychiater. De Poolse vrouw waarmee de zaak begon zal opnieuw worden verhoord bij de onderzoeksrechter. Mogelijk wordt dan duidelijk waarom zij haar aangifte later introk.
Begin augustus gaat de zaak verder, dan is er opnieuw een tussenzitting waarbij de vorderingen in het onderzoek worden besproken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.