Man (50) uit Loenen aan de Vecht moet voor de rechter komen in Glennis-gate

© ANP
LOENEN AAN DE VECHT - Een 50-jarige man uit Loenen aan de Vecht wordt verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling in een Amsterdamse Jumbo-supermarkt eerder dit jaar. Het gaat om de zaak rond zangeres Glennis Grace en haar minderjarige zoon. Wat de rol van de man precies is geweest, is nog onbekend.
De officier van justitie heeft besloten in totaal zeven personen te dagvaarden. Glennis Grace staat met vier andere meerderjarige verdachten terecht op 26 oktober. Twee minderjarigen van 15, onder wie de zoon van de zangeres, moeten een dag later voor de kinderrechter komen.
Glennis Grace, wier echte naam Glenda Batta luidt, werd op 12 februari aangehouden nadat ze verhaal was komen halen in de supermarkt omdat haar zoon daar zou zijn aangevallen. Hij had in de winkel een elektronische sigaret opgestoken en was daarop aangesproken.
De zangeres werd aangehouden met haar zoon en een vriend van de familie toen ze gezamenlijk terugkeerden en het uitdraaide op een vechtpartij. Ze zat drie dagen vast op het politiebureau. Later heeft de politie de overige verdachten aangehouden na identificatie aan de hand van camerabeelden
De zeven verdachten, onder wie dus de man uit Loenen aan de Vecht, mogen niet meer in de betreffende supermarkt komen of in de omgeving. Ook mogen ze geen contact opnemen met medewerkers van het filiaal.
Glennis Grace heeft een aantal weken geleden excuses aangeboden voor het incident. Inmiddels treedt ze ook weer op.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.