LIVEBLOG: FC Utrecht op rozen tegen Vitesse

UTRECHT - Na 34 wedstrijden zijn de kaarten in de eredivisie geschud. FC Utrecht eindigde als zevende en gaat het in de halve finales voor de play-offs voor Europees voetbal opnemen tegen Vitesse. De eerste wedstrijd is in de Galgenwaard. Zondag is de return in Arnhem.
Willem Janssen heeft zojuist de 1-0 gemaakt
Willem Janssen heeft zojuist de 1-0 gemaakt © Orange Pictures
De wedstrijd is live te horen op Radio M Utrecht 93.1FM en te volgen via dit Liveblog.

Liveblog

90' Nu is het klaar. FC Utrecht wint met 3-1.
90' Van Overeem grijpt nog even in. Het moet toch bijna afgelopen zijn.
90' Simon Gustafson krijgt een staande ovatie. Hij wordt vervangen door Mark van der Maarel.
90' Door de goal van Vitesse hebben de Arnhemmers in eens weer kans zondag in de Gelredome.
90' FC Utrecht maakt het zichzelf moeilijk.
88' Een hoekschop van FC Utrecht gaat weer gepaard met wat biergooien. Het bier mist doel evenals de hoekschop.
85' Goal! Vitesse doet wat terug. Kort genomen corner gaat via Manhoef naar Vroegh. FC Utrecht staat te slapen als Vroegh binnen schiet.
81' Al weer de vijfde goal in zeven wedstrijden van Gustafson in de play-offs. De Zweed is de man van de wedstrijd.
Gustafson bekroont zijn sterke optreden met een goal
81' GOAL! Gustafson schiet de strafschop veilloos binnen. 3-0!
79' De extra aanvaller loont! Almqvist is vertrokken en wordt door Bazoer gevloerd. Penalty!
78' Almqvist en Veerman komen erin voor Timber en Boussaid.
77' Nu is Vitesse voor het eerst gevaarlijk. De Arnhemmers schieten een aantal keer op de goal. FC Utrecht komt werg met een hoekschop.
75' FC Utrecht controleert de wedstrijd.
69' Nu ligt Van de Streek geblesseerd op het veld. Overigens komt Mahi er nu in voor Douvikas.
63' Timber is geblesseerd. Higler laat in eerste instantie doorspelen terwijl het een ingooi is. Erg vreemd van de scheidsrechter.
62' Hoekschop FC Utrecht. Higler legt de wedstrijd even stil, want vanaf de Bunnikside worden bekers bier gegooid. Misschien moeten ze de tap gewoon afsluiten.
60' Timber knokt zich langs Tronstad. Die vliegt vervolgens met twee benen op de enkel van Timber. Geel!
53' Van de Streek maakte een sliding op de bal en neemt ook Bazoer mee. Geel!
51' Beide teams kletsen er lekker in. Janssen geeft Openda een bump. Van der Kust krijgt het een paar minuten later ook aan de stok met een paar Vitesse spelers. Geel voor Van der Kust en Buitink
Ter Avest ruimt op
Ter Avest ruimt op © Orange Pictures
46' We zijn begonen aan de tweede helft.
45' Het is rust! FC Utrecht leidt met 2-0.
40' De vaart is er wat uit. Vitesse bemoeit zich nu ook met de wedstrijd en komt af en toe gevaarlijk om de hoek kijken.
34' Vitesse krijgt geen adem. Continu zit er een FC Utrecht-speler op hun huid.
25' Houwen redt nu wel. Bijna 3-0 door een aanval van Boussaid en Van der Kust.
23' FC Utrecht gaat als een trein, maar of ze dit moordende tempo gaan volhouden?
Van de Streek met de 2-0
22' GOAL!!! 2-0! Boussaid stuur Van de Streek diep. Hij is wel efficiënt. Hij wacht niet te lang en schiet vanaf rand 16 raak. Doelman Houwen ziet er niet goed uit.
15' Douvikas ontsnapt. De Griek kan 1-op-1 met de keeper komen. Douvikas wil de keeper en een speler uitspelen en loopt zich vast. De aanvaller van FC Utrecht moet aan zijn efficiëntie gaan werken komend seizoen.
12' Openda wordt weer gevaarlijk. Steepassje. Van Overeem voorkomt met een sliding dat de bal aankomt.
10' Van der Kust lijdt balverlies. Openda is weg, maar gelukkig kan Ter Avest in het strafschop gebied de bal afpakken.
7' Gustafson geeft voor. Douvikas kopt de bal achter Houwen. Doelpunt! Nee, de vlag gaat omhoog. Buitenspel.
5' Van der Kust is weg. Hij geeft voor richting Douvikas. Cornelisse werkt weg namens Vitesse.
3' De hoekschop van Gustafson gaat tussen alles en iedereen door. Janssen staat vogelvrij bij de tweede paal en kopt knap binnen. Wat een start!
Willem Janssen kopt de 1-0 binnen.
3' GOAL!!! Willem Janssen werkt de bal binnen bij de tweede paal.
2' Maher is er vandaag niet bij. Hij is niet fit. Van Overeem speelt op zijn plek.
1' We zijn begonnen!

Warmlopen

- Vitesse (6de) eindigde 6 punten boven Utrecht (7e), dat slechts 1 van zijn laatste 10 competitiewedstrijden won. Vitesse won 2 van de laatste 4 duels.
- Vitesse won dit seizoen thuis met 2-1 en speelde in Utrecht met 1-1 gelijk. Beide duels werden stilgelegd vanwege vuurwerk vanaf de tribunes.
- Utrecht won onder Advocaat in 2019 de play-offs. Een jaar eerder werd het in de finale geklopt door Vitesse. Vorig jaar boog Utrecht in de finale voor Feyenoord. In De Kuip werd het 2-0.
- Het is voor de vierde keer dat FC Utrecht en Vitesse tegenover elkaar staan in de play-offs om Europees voetbal en voor het eerst dat die teams elkaar in de eerste ronde van de nacompetitie al treffen.
- Het is voor FC Utrecht de twaalfde keer dat de ploeg deelneemt aan de Europese eindronde. Daarmee evenaart de Utrechtse FC het record van FC Groningen.
- In de laatste 5 edities van de play-offs om Europees voetbal stond FC Utrecht in de finale. De laatste keer dat FC Utrecht voortijdig werd uitgeschakeld, was in 2009.

Opstellingen

FC Utrecht: Oelschlägel; Ter Avest, v.d.Hoorn, Janssen, v.d.Kust; Timber, v.Overeem, Gustafson; Boussaid, Douvikas, v.d.Streek.
Vitesse: Houwen; Doekhi, Bazoer, Cornelisse; Dasa, Bero, Tronstad, Buitink, Manhoef; Openda, Frederiksen.