Weggebruikers opgelet: A27 afgesloten en lokaal mistbanken

© Rijkswaterstaat / RTV Utrecht
Provincie Utrecht/Eemnes - Het verkeer in Midden-Nederland moet rekening houden met lastige omstandigheden onderweg. Bij knooppunt Eemnes is de A27 naar Utrecht dicht voor werkzaamheden. Ook geldt in de hele provincie in de vroege ochtend code geel vanwege mistbanken.
Het KNMI heeft de waarschuwing afgegeven omdat het zicht lokaal beperkt kan zijn tot minder dan 200 meter. Mistbanken kunnen verraderlijk zijn doordat de situatie van plaats tot plaats sterk kan verschillen. De verwachting is dat ze in de loop van de ochtend optrekken. Vanmiddag geldt opnieuw code geel, nu voor onweer, kans op hagel, stevige windstoten en veel neerslag. Maar volgens het KNMI gebeurt dat vooral in het zuidoosten van het land.
Bij knooppunt Eemnes wordt al weken ieder weekend aan de kruising van de A1 en de A27 gewerkt. Deze week is het werk al op donderdagavond hervat. De A27 naar Utrecht is tot maandagmorgen afgesloten tussen Blaricum en Eemnes. Het verkeer wordt door Rijkswaterstaat omgeleid via de A1, de A9 en de A2, maar veel automobilisten zoeken lokaal naar een kortere route naar Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.