GroenLinks wil in Utrecht door met wethouders Lot van Hooijdonk en Linda Voortman

© RTV Utrecht
Utrecht - GroenLinks Utrecht draagt Linda Voortman en Lot van Hooijdonk opnieuw voor als kandidaat-wethouder. De partij onderhandelt momenteel met D66, Student en Starter, PvdA en de ChristenUnie over een nieuw coalitieakkoord.
Zowel Van Hooijdonk als Voortman zijn al wethouder in het huidige college. Huidig GroenLinks wethouder Kees Diepeveen stelde zich geen kandidaat. Hij wil na ruim zes jaar wethouderschap in Utrecht zijn loopbaan op een andere plek vervolgen.
Voortman verliet vier jaar geleden de Tweede Kamer om in Utrecht als wethouder aan de slag te gaan. Daar was ze onder meer verantwoordelijk voor het armoedebeleid. "Ik heb veel in gang gezet, maar er is ook nog veel te doen. Daarom wil ik graag door", laat Voortman weten.
Van Hooijdonk is sinds 2014 wethouder in Utrecht met de portefeuilles mobiliteit, energie en groen. Ze maakte de stad flink autoluwer. Het leverde haar voorstanders op, maar zorgde er ook voor dat ze overhoop lag met verschillende bewonersgroepen die vonden dat de wethouder niet goed naar hun bezwaren luisterde.
Dat Van Hooijdonk naar alle waarschijnlijkheid terugkeert in de stadsregering is niet verrassend. Zij schoof namens haar partij samen met Julia Kleinrensink de afgelopen maanden al aan bij de onderhandelingen over het nieuwe college.
Die onderhandelingen bevinden zich nu in de allerlaatste fase. De verwachting van de betrokken partijen is dat er binnen twee weken een nieuw college zal zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.