Grote schenking voor Centraal Museum in Utrecht: 'Betekenis van dit cadeau is groot'

© Kevin Kwee
Utrecht - Het Centraal Museum heeft een grote schenking ontvangen voor de aankoop van Utrechtse kunst. Ter gelegenheid van de viering van 900 jaar stadsrechten stelt de John & Marine van Vlissingen Art Foundation de komende vijf jaar een bedrag beschikbaar. De hoogte van de donatie blijft geheim, maar het museum spreekt van een "genereuze bijdrage".
"Het is een eer om met deze schenking iets te kunnen teruggeven aan Utrecht, een stad die voor onze hele familie van grote betekenis is", zegt zakenman John Fentener Van Vlissingen. "Het Centraal Museum is de aangewezen plek om kunst met Utrechtse wortels te beheren en te verzamelen."
"De betekenis van dit cadeau is op meerdere fronten groot", reageert artistiek directeur Bart Rutten van het Centraal Museum. "We zien het als een enorme verrijking van onze collectie. Tegelijkertijd laat het ook zien dat het museum echt van de stad is en wordt ondersteund door de omgeving." Binnenkort worden al enkele unieke aankopen bekendgemaakt. Die zullen ook te zien zijn in het museum tijdens de tentoonstelling De Gezonde stad.
Ook wethouder Anke Klein (Cultuur) is opgetogen. "Dit initiatief onderstreept hoe belangrijk Utrechtse makers van vroeger en vandaag zijn. Het verbindt de kunst van het verleden met het heden en versterkt de positie van Utrecht als culturele stad in Nederland en in de wereld."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.