Opmerkelijke vondst in Oudewater: criminelen verstoppen grote hoeveelheden heroïne in pallets met bakstenen

De politie heeft grote hoeveelheden heroïne gevonden op bedrijventerrein Tappersheul in Oudewater. Die waren op een creatieve manier verstopt: in de binnenkant van vele stapels bakstenen. Er zijn vijf verdachten aangehouden.
"Een heel gek verhaal", zo noemt een politiewoordvoerder de manier waarop de drugs zijn verstopt. In zeker 108 bakstenen zitten zakjes met daarin een stof die zeer waarschijnlijk heroïne is. "We hebben een aantal van die bakstenen opengemaakt en stuitten toen op de zakjes." De politie gaat het spul nog onderzoeken en dan moet uitwijzen of het inderdaad om heroïne gaat, zoals de politie sterk vermoedt.
Agenten kwamen de bakstenen op het spoor tijdens een al langer lopend onderzoek naar drugshandel. Toen ze een inval deden waren er drie mannen aanwezig, zij zijn direct aangehouden. Even later reed op het industrieterrein een busje weg met daarin twee mannen, ook zij zijn opgepakt.
Vier verdachten hebben geen vaste woon- of verblijfplaats. Zij zijn 26, 28, 30 en 48 jaar oud. De laatste verdachte is 48 jaar en woont in Capelle aan den IJssel. Bij hem thuis is nog eens 30 kilo heroïne gevonden. Alle verdachten zitten op dit moment vast.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.