Nienke geeft workshop op de FUIF: 'Ik vind het wel spannend'

© RTV UTrecht / Caroline Geijsman
Utrecht - Nienke Kerkmeer is 28 jaar oud en werkt bij UW Flora. UW is één van de zestien Utrechtse zorgorganisaties binnen het samenwerkingsverband Aan de slag in Utrecht (ADSU).
De ADSU werkt toe naar de feestdag op 20 juni in het Beatrixtheater waar 1500 cliënten en werknemers van zorgorganisaties welkom zijn. Vorig jaar won het zorgorganisatienetwerk voor één dag de Jaarbeurs na een actie van RTV Utrecht en Jaarbeurs Utrecht.
UW Flora verzorgt workshops op de FUIF

Vol programma

Het programma voor het feest ofwel de FUIF, het Fantastisch Utrecht Inclusief Festival krijgt steeds meer vorm. Er staan muziekoptredens gepland en meerdere workshops op het programma. Eén van de workshops zal Nienke geven. Ze laat op de FUIF zien hoe je een boeket bloemen mooi kunt samenstellen en bezoekers kunnen van haar leren hoe je een corsage maakt. Nienke: "Ergens heb ik er zin in, maar ik vind het ook wel spannend. Of het allemaal gaat lukken dat ik het mensen goed kan uitleggen. Maar ik heb er wel vertrouwen in dat dat gaat lukken."
Op het podium zal op 20 juni in ieder geval Frans Duijts te zien zijn. Naast dj's en een karaoke treedt ook Henk Westbroek op samen met de Utrechtse band Maatvol.

UW Flora

Bij UW Flora werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ontwikkelcoach Margret Wessels begeleidt de werknemers: "We beginnen met werknemersvaardigheden. Dus dat betekent op tijd komen, je ziekmelden en als er wat is dat je dat aangeeft. Dus alles wat je van een werknemer mag verwachten."
UW heeft een aantal werkbedrijven op het gebied van groenvoorziening, schoonmaak, verpakken en metaalbewerking. Wessels: "We kijken naar de mensen, wat hebben ze nodig en dan gaan we op zoek naar een passende baan."
Margret is trots op Nienke en haar collega die op 20 juni de workshops zullen geven: "Twee van onze medewerkers gaan mee en ze hebben er veel zin in. Ze willen ook laten zien dat ondanks dat ze een afstand hebben tot de arbeidsmarkt dat ze dingen heel goed kunnen en heel goed zijn in hun vak."
Naast workshops zullen Nienke en haar collega ook demonstraties gaan geven over het maken van een mooi boeket. Eén van de boeketten zal op de FUIF worden geschonken aan burgemeester Sharon Dijksma. Nienke: "Ik vind het een hele eer om een boeket voor de burgemeester te maken. Ik hoop dat ze 'm mooi gaat vinden en dat het een mooi plekje krijgt bij haar in huis of op haar kantoor."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.