Maartensdijker (45) die 14-jarig meisje in hotel wilde ontmaagden krijgt taakstraf

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
Maartensdijk - Een 45-jarige man uit Maartensdijk heeft een voorwaardelijke celstraf van een half jaar gekregen en een taakstraf van 240 uur. Het Openbaar Ministerie (OM) had anderhalf jaar gevangenisstraf geëist tegen de Maartensdijker. De man stuurde in 2019 via WhatsApp seksuele afbeeldingen en filmpjes naar een toen 14-jarig meisje en probeerde een seksdate met haar in een hotel te regelen. Ook heeft de man in die periode ontuchtige handelingen gepleegd door haar te strelen.
Het jonge slachtoffer verbleef in die periode vaak bij het gezin van de man omdat de relatie met haar eigen moeder in een mindere periode zat. De Maartensdijker had op zijn beurt grote huwelijksproblemen en lag met zijn vrouw in scheiding.

Whatsapp

In expliciete berichten op WhatsApp gaf de man aan dat hij met het meisje in een hotel wilde afspreken waar hij haar zou ontmaagden. De Maartensdijker hield in de rechtszaal vol dat het om een fantasie zou gaan en dat hij dat niet daadwerkelijk van plan was. De rechtbank vond dat niet geloofwaardig omdat in de chats ook een concrete datum, tijdstip en locatie werden genoemd.
De advocaat van de man voerde aan dat de man na zijn aanhouding direct open is geweest tegenover de politie. Hij heeft ook snel professionele hulp gezocht en zou veel spijt hebben van wat er is gebeurd. Inmiddels heeft de Maartensdijker zijn leven weer op orde en bovendien heeft de rechtszaak lang op zich laten wachten.
De rechter ging deels mee in het verweer van de advocaat en acht de kans op herhaling klein. Niettemin neemt de rechter het de man bijzonder kwalijk dat hij niet heeft nagedacht welke gevolgen zijn handelen bij het meisje konden aanrichten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.