School in Bilthoven dicht na dreigmail

De Werkplaats en de dreigmail.
De Werkplaats en de dreigmail. © Google Streetview / Ingezonden (Bewerking door RTV Utrecht)
Bilthoven - De middelbare school, de basisschool en de kinderopvang van De Werkplaats in Bilthoven zijn vandaag uit voorzorg dicht vanwege een dreigmail. Burgemeester Sjoerd Potters van De Bilt heeft dat geadviseerd na overleg met de politie en het Openbaar Ministerie.
Een deel van de 1300 middelbare scholieren van De Werkplaats kreeg eergisteravond een verontrustend bericht in de mailbox: "Ik ga jullie allemaal doodschieten. Geniet nog maar van jullie leven." Bij de tekst stond een foto van een pistool en de afzender noemde een niet kloppende datum: donderdag 2 juli.
De mail was verstuurd vanuit een account van een leerling. De rector zei gisteren dat deze jongen waarschijnlijk is gehackt en dat de situatie veilig was. De politie onderzoekt de zaak en liet gisteren weten dat het de school in de gaten houdt.
School in Bilthoven dicht na dreigmail , op leerlingen en ouders maakt het best indruk
Volgens de rector van De Werkplaats heeft burgemeester Sjoerd Potters na veiligheidsoverleg toch geadviseerd om de school uit voorzorg gesloten te houden. Dit hangt volgens de school samen met het onderzoek dat de politie doet naar de herkomst van de dreigmail. Volgens een woordvoerder van De Werkplaats is er geen nieuwe informatie binnengekomen waardoor toch besloten is de school dicht te houden.

RTV Utrecht berichtte gisteren ook over de dreigmail. Omdat niet duidelijk was of het ging om een slechte grap of om een serieuze dreiging, noemden we toen de naam van de school niet om de onrust niet te vergroten. Nu de burgemeester deze stap genomen heeft, noemen we de naam wel.

Bij de school stonden vanmorgen twee agenten en handhavers om te situatie in de gaten te houden en mensen duidelijk te maken dat de school dicht was. Zij zijn inmiddels vertrokken.
© RTV Utrecht / Anne-Marie Verhagen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.