Bilthovense school die sloot na dreigmail dinsdag weer open

De Werkplaats en de dreigmail.
De Werkplaats en de dreigmail. © Google Streetview / Ingezonden (Bewerking door RTV Utrecht)
De Werkplaats in Bilthoven gaat aankomende dinsdag weer open. Dat laat het schoolbestuur weten in een bericht aan de ouders en medewerkers.
De school was afgelopen donderdag en vrijdag dicht in verband met een dreigmail die verstuurd was naar leerlingen. Een mailer schreef dat hij op de middelbare school om zich heen zou gaan schieten.
De school besluit op advies van de burgemeester, politie en de officier van justitie de dinsdag na Pinksteren weer open te gaan , schrijft rector-bestuurder Jeroen Croes. “Ik heb de afgelopen dagen zeer intensief contact met de politie en de burgemeester en ik ervaar dat contact als heel positief. Wat wordt beloofd wordt ook altijd gedaan. Vragen van mij worden snel beantwoord. Ik merk aan alles dat bij hen de veiligheid voorop staat.”

Onopvallende maatregelen

Om die veiligheid te kunnen waarborgen neemt de school verschillende maatregelen. Wat die maatregelen zijn kan het schoolbestuur niet zeggen. De politie is sinds vrijdag op het terrein van de school bezig met “plannen maken voor zichtbare en andere maatregelen”
Die onopvallende maatregelen kunnen mogelijk tot een gek gevoel leiden, schrijft Croes. Hij benadrukt dat hij het daarom fijn zou vinden als de “voor ons bekende wijkagent” zichtbaar aanwezig zou zijn.
Ook heeft Croes de burgemeester uitgenodigd om dinsdagochtend aanwezig te zijn. “Zo kan hij ons helpen de werkers te begroeten en kunnen ze tussendoor ook nog een vraag aan hem stellen. ” De burgemeester heeft die uitnodiging aangenomen. De school zal maandag uiterlijk 17.00 een bericht sturen over hoe de lesdag er dinsdag precies uit gaat zien.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.