Verdachte aangehouden voor bedreiging school Bilthoven

De Werkplaats en de dreigmail.
De Werkplaats en de dreigmail. © Google Streetview / Ingezonden (Bewerking door RTV Utrecht)
Bilthoven - De politie heeft een 17-jarige jongen uit Oirschot aangehouden op verdenking van het sturen van een dreigmail naar scholengemeenschap De Werkplaats in Bilthoven. Volgens de politie is er geen bedreiging meer.
De school was afgelopen donderdag en vrijdag dicht in verband met een dreigmail die eerder in de week verstuurd was naar leerlingen. Een mailer schreef dat hij op de middelbare school om zich heen zou gaan schieten.
De politie is direct een onderzoek gestart naar de herkomst van de mail en daaruit kwam een 17-jarige jongen uit Oirschot naar voren. Hij is gisteren aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Uit niets is gebleken dat de verdachte daadwerkelijk van plan was om de dreigementen uit te voeren.
De school zou dinsdag toch al weer open gaan, maar met deze aanhouding is volgens de politie helemaal duidelijk geworden dat er geen bedreiging meer is voor de school. De school heeft leerlingen, ouders en verzorgers ook al per mail laten weten dat het gevaar geweken is.
Wat het motief voor het versturen van de dreigmail was, is onbekend. Het onderzoek is ook nog niet afgerond.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.