17-jarige verdachte nog steeds vast voor versturen dreigmail aan school Bilthoven

Het dreigbericht op een mobiel bij De Werkplaats.
Het dreigbericht op een mobiel bij De Werkplaats. © Google Streetview / Ingezonden (Bewerking door RTV Utrecht)
Bilthoven - De 17-jarige jongen die zaterdag werd opgepakt op verdenking van het sturen van een dreigmail aan scholengemeenschap De Werkplaats Kindergemeenschap in Bilthoven zit nog altijd vast, meldt een woordvoerder van de politie. De woordvoerder kan verder niets kwijt over een eventuele relatie van de jongen tot de school. "Dit is onderwerp van onderzoek." De verdachte komt uit het Noord-Brabantse Oirschot.
Leerlingen van De Werkplaats kregen vorige week dinsdagavond het dreigende bericht, waarin ook een foto van een vuurwapen stond. De afzender beweerde dat hij alle ontvangers "op donderdag 2 juli" zou doodschieten. Volgens de school heeft de dader een mailaccount van een leerling misbruikt om zijn dreigementen te kunnen uiten.
Op advies van het Openbaar Ministerie, de politie en de gemeente bleef de middelbare school donderdag en vrijdag dicht. Dit weekend kon de politie melden dat uit niets is gebleken dat de verdachte echt van plan was om zijn dreigementen uit te voeren.
Door de aanhouding is er volgens de politie geen dreiging meer voor de scholengemeenschap. Daarom kan de school vanaf morgen weer open.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.