Jongen die leerlingen van Bilthovense school dreigde dood te schieten komt vrij

© RTV Utrecht / Anne-Marie Verhagen
Bilthoven - De jongen die is aangehouden voor het versturen van een doodsbedreiging naar leerlingen van De Werkplaats in Bilthoven komt op vrije voeten. Dat betekent niet dat hij een mogelijke straf ontloopt. Hij blijft verdachte en kan nog vervolgd worden.
De 17-jarige inwoner van Oirschot zat sinds zaterdag vast. Vandaag is besloten om hem niet voor te geleiden aan de rechter-commissaris omdat hij nog minderjarig is, geen strafblad heeft en er geen vrees is dat hij nogmaals een dreigmail verstuurt. Bovendien is uit niets gebleken dat de verdachte daadwerkelijk van plan was om leerlingen te beschieten, zoals hij aankondigde in zijn bericht met daarbij ook een foto van een pistool.
Het Openbaar Ministerie in Brabant neemt later een besluit over het eventueel vervolgen van de jongen, bijvoorbeeld voor bedreiging en het misbruiken van een e-mailaccount. Hij verstuurde zijn bericht namelijk vanuit de mailbox van een leerling van de school in Bilthoven.
De Werkplaats was vanwege de dreiging donderdag en vrijdag dicht op advies van politie, justitie en de burgemeester. Vandaag ging de school weer open. "We zijn vooral heel erg opgelucht dat er een verdachte opgepakt is elders in het land, die niks met onze school te maken heeft", zei rector Jeroen Croes vanmorgen. De politie doet nog geen uitspraken over een eventuele connectie tussen de jongen en De Werkplaats. Dat is onderdeel van het onderzoek, zegt een woordvoerder. Ook is vooralsnog onduidelijk waarom de tiener het dreigement gestuurd heeft.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.