Lege goederenwagon gekanteld in Leusden, verkeer moet voorlopig omrijden

© Koen Laureij
Leusden - Bij het rangeerterrein van auto-importeur PON in Leusden is vanmiddag een lege wagon van een goederentrein gekanteld. Volgens ooggetuigen gebeurde dat precies op een wissel waar het rangeerterrein begint.
Het gaat om een wagon waarin auto-onderdelen hadden gezeten en die net waren gelost op het PON-terrein, meldt een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail.
De trein blokkeerde lange tijd de overweg van de Groene Zoom richting Leusden. Inmiddels is de overweg weer vrij. ProRail gaat de wagon nu 'hersporen', wat inhoudt dat de wagon overeind wordt gehesen, en op het spoor wordt gezet zodat hij afgevoerd kan worden. Voor de klus zijn twee kranen voor nodig.
Parallel aan het spoor zal de weg enige tijd afgesloten worden. "Rond 22.00 uur hopen we dat de boel is afgerond", aldus een woordvoerder van ProRail.
Bij het incident raakte niemand gewond. Treinverkeer ondervindt geen hinder van het incident. Het is nog onduidelijk hoe lang het oponthoud gaat duren, maar de woordvoerder van ProRail spreekt over een "behoorlijke tijd".
De Inspectie Leefomgeving en Transport onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren.
Vooralsnog staan er geen files bij de spoorwegovergang.
Vooralsnog staan er geen files bij de spoorwegovergang. © RTV Utrecht / Guus Doorn

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.