Boeren demonstreren in Mijdrecht tegen stikstofplannen

© AS Media
Mijdrecht - Enkele tientallen boeren hebben vanavond gedemonstreerd bij het gemeentehuis in Mijdrecht. Ze zijn boos over de door het kabinet aangekondigde stikstofplannen, die betekenen dat sommige boeren moeten stoppen met hun werk.
De boze boeren namen ook enkele trekkers mee. Daarop waren borden bevestigd met teksten als: 'Met dit beleid worden boeren verleden tijd' en 'Boeren naar de kloten door stikstofidioten'. De actievoerders stonden vanaf een uur of 20.00 op het Raadhuisplein, waar het gemeentehuis van De Ronde Venen is gevestigd.
Volgens een verslaggever hielden enkele agenten de demonstranten in de gaten. De actie was vooraf aangekondigd via sociale media.

Boeren vrezen voor voortbestaan

Vorige week maakte Stikstof-minister Christianne van der Wal de stikstofplannen bekend. Veel boeren moeten het veld ruimen om de uitstoot van stikstof tegen te gaan. De plannen leidden tot veel boosheid bij boeren. Ze zochten minister Van der Wal thuis op. Ook is een bezoek van Landbouw-minister Henk Staghouwer aan Renswoude afgezegd uit angst voor veiligheidsproblemen.
Niet alleen de boeren zijn kritisch. Ook coalitiepartijen VVD en CDA zijn niet eensgezind over de stikstofambities van het kabinet. Binnenkort buigt de Tweede Kamer zich over de plannen.
© AS Media

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.