Nijpende lerarentekorten in Utrecht en Amersfoort houden aan

© Pixabay
Amersfoort - Scholen in de regio's Utrecht en Amersfoort kampen nog altijd met grote lerarentekorten. Dat blijkt uit gegevens van uitkeringsinstantie UWV.
In de arbeidsmarktregio Midden-Utrecht is het aantal werkzoekende leraren met een kortdurende WW-uitkering het afgelopen jaar gedaald naar een zeer klein aantal: 117. In de arbeidsmarktregio Amersfoort zijn het er 50.
Bij het basisonderwijs valt op dat er grote regionale verschillen zijn, merkt het UWV op. In de Randstad en omgeving is de arbeidsmarkt krap, maar in bijvoorbeeld Friesland is de arbeidsmarkt nog ruim.
De regio Amersfoort staat in de middenmoot als het gaat om de tekorten aan leerkrachten in het basisonderwijs, de regio Utrecht is terug te vinden op plek 8. Het voortgezet en beroepsonderwijs hebben te maken met tekorten aan docenten in vrijwel alle vakken.
De verwachting is dat de komende jaren lerarentekorten in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs blijven bestaan, meldt het UWV. "De prognose voor het beroepsonderwijs is moeilijker te geven omdat een groot deel van de instroom van leraren niet afkomstig is van de lerarenopleiding, maar uit het bedrijfsleven."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.