Twee mannen aangehouden voor doodsbedreiging Utrechtse burgemeester Dijksma

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
Utrecht - Twee mannen zijn gisteravond aangehouden voor het bedreigen van de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma. Het gaat om een 21-jarige man uit Utrecht en een 29-jarige man uit Amsterdam. Dat meldt de politie.
De mannen zijn aangehouden omdat zij Dijksma online met de dood hebben bedreigd. De bedreigingen waren dusdanig ernstig dat de politie direct een onderzoek startte. Kort daarna werden beide personen aangehouden.
Het is nog onduidelijk wie van de twee de doodsbedreiging heeft verstuurd of wat hun motieven zijn. De recherche doet nader onderzoek naar de toedracht. De burgemeester heeft aangifte gedaan van de bedreiging.

Vaker bedreigd

Burgemeester Sharon Dijksma heeft vaker met bedreigingen te maken gehad. Vorig jaar oktober deed ze nog aangifte omdat ze in een tunnel bij het station hangend aan een galg was afgebeeld.
Ook andere bestuurders in onze provincie hadden recent te maken met (doods)bedreigingen. Volgens het Nederlands Genootschap van Burgemeesters neemt het aantal dreigementen toe, en dan met name op sociale media.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.